Kysymyksiä soinnuista ja sormituksista

Keskustelua kitaroista

Valvojat: scepa, selmu

jackadam
Viestit: 6
Liittynyt: 23 Tammi 2017, 10:54

Kysymyksiä soinnuista ja sormituksista

Viesti Kirjoittaja jackadam » 05 Marras 2018, 13:53

Muutama viime aikoina mieleen tullut kysymys näin yleisesti kitaran soittamisesta:
lisää: chung cu sun grand city lang ha
1) Oletetaan, että minulla on G5-sointuun sormitus 3x0033. Kuinka tuo tulisi "oikeaoppisesti" soittaa? Jos se pitää soittaa sointuna niin A-kielen skippaaminen on vaikeaa, mutta toisaalta sen demppaaminen on välttämätöntä. Kehittelin itselleni sopivan tuntuisen tavan, jossa painan peukalolla ala-E-kielen ja samalla peukalon kärjellä demppaan A-kielen, mikä soi kyllä kauniisti mutta siitä siirtyminen eteenpäin on vaikeaa kun sormet ovat "kiertyneet" kaulan ympärille. Kaverini taasen neuvoi soittamaan A-kieleltä D:n viitosnauhalta (siis 350033) mutta nakkisormet kun on, niin sellainen akrobatia ei kyllä onnistu. Vai soitanko suosiolla vaan esimerkiksi neljä ylintä kieltä?

2) Kuinka tehdään palm mute korkeille kielille, siis esimerkiksi GBe-kielille? Mielessä on siis tilanne, jossa vaikkapa komppaa rankalla säröllä punk-tyyliin C-duurisointua vitoskielen barrena, mutta yläkielten soundi menee jotenkin mössöksi. Kättäkään ei oikein voi siirtää alemmas, kun tulevat volapotikat sun muut vastaan. Vai pitäisikö suosiolla soittaa jotain C-duurin käännöstä esimerkiksi ADG-kieliltä ja jättää korkeat kielet tiluttajille?
lisää: chung cu sun grand city ho tay
3) Yleisesti tabeista soitettaessa: Onko olemassa jotain "virallista" tapaa sormitusten rakentamiseen, vai pitäisikö vaan mennä fiiliksen pohjalta? Yleisohjeena varmaankin mitä vähemmän liikettä, sitä parempi, on hyvä?

4) Ihan oikeassa bändisoitossa, kuinka paljon barre-ja avosointuja ihan oikeasti käytetään? Kun katselee bändien soittoa, niin aika usein siellä näyttää tapahtuvan jotain ihan muuta ja nuo "perinteiset" soinnut jätetään sitten suosiolla leirinuotiokitaristeille. Jos ne ovat jo jotenkuten hallussa niin sähkökitaralla kuin akustisellakin, niin kannattaako mieluummin keskittyä saamaan käännökset ulos selkärangasta kuin treenata nopeita barresointujen vaihdoksia tms., jos siis toiveena on rämpyttelyn lisäksi soittaa joskus ihan oikeaa (hevi/alternative-)rokkia?
lisää: chung cu sun grand city lang ha
5) Kannattaako jotain fingerpicking-kohtaa/melodiaa soittaessa (vaikkapa Simon & Garfunkelin Sounds of Silencen kuuluisa alku tai Tubular Bellsin intro) yrittää löytää sellaiset sormitukset, että oikeaa kättä ei tarvitse liikuttaa ollenkaan, vai kannattaako yrittää jotenkin "poimia" niitä nuotteja sieltä, vaikka käsi joutuisikin tanssimaan siellä vähän? Jotkut biisit vaativat ihan luonnottomia asentoja, joista on hankalaa siirtyä seuraavaan asemaan/sointuun/mihin ikinä. Vai onko tämä makuasia?

RelWeell
Viestit: 911
Liittynyt: 15 Tammi 2019, 11:59

Tik Tok Fans.Live Generator

Viesti Kirjoittaja RelWeell » 20 Tammi 2019, 00:47

TikTok Musically Hack 2019. HOW TO BE FAMOUS in TikTok. WAYS!

Get from:
Tik Tok Fans Hack

Kuva

KW:
Tik Tok Followers Free
Free Tik Tok Likes
How To Hack Musically Without Human Verification
How To Hack Musically Account 2019
Musically Iphone Hack 2019
Tik Tok Fans Hack Deutsch
Tik Tok Like Generator
Tiktok Likes Hack Free
How To Hack Tik Tok Account
Musically Hack Likes Free
Tik Tok Fans Hack Real
Tik Tok Life Hacks
Tik Tok Hack Without Human Verification
Tiktok Hack Version
How To Hack Musically 2019

Vastaa Viestiin