Floyd Rose ongelma

Keskustelua kitaroista

Valvojat: scepa, selmu

KeThomas91
Viestit: 2
Liittynyt: 13 Helmi 2017, 12:46

Floyd Rose ongelma

Viesti Kirjoittaja KeThomas91 » 13 Helmi 2017, 12:49

Reilu kuukausi sitten sain ensimmäisen Floyd Rose kitarani eli Carvin ST300C. Aikani tässä yritettyäni alan jo uskoa että ongelma ei ole tekniikassani. Ongelma on että millaisen tahansa huilunuotin otan ja alan vääntää kampea ylös tai alas nuotit menevät sotkuksi tai kuolevat kokonaan.

Nostin actionia koska ilmeisesti kielet ottavat kiinni nauhoihin tai mikin magneetti tappaa nuotin kun FR kampea vääntää ylöspäin. Tuntuu kuitenkin että FR nostaminen ei juurikaan asiaan vaikuta. Joskus saan, varsinkin 5 nauhalta, huilunuotin ulisemaan pitkäänkin, mutta yleensä ne menevät mössöksi tai kuolevat nopeasti. Huilunuottien ottaminen esim- 2. nauhalta on aika mahdotonta. Varmaan sillä että soitan kohtuu hiljaisella kerrostalo olosuhteissa ja paskan äänentoiston kautta on osuutensa asiaan. Käyttämäni efektipedaali on Boss ME-80.

En tosiaan jaksa uskoa että tekisin teknisesti jotain väärin kun huilunuotin ottaminen 5. nauhalta ja kammen vääntämine ylöspäin on varsin yksinkertainen homma. Dimebag huiluäänien kanssa on tekniikalla jo suurempi osuus.

Voiko tuolla äänentoistolla olla suuri osuus asiassa vai pitäisikö FR:ää nostaa vieläkin enemmän?. Tällä hetkellä kielet ovat mikeistä noin 7mm päässä. En jaksa uskoa että kitarassa olisi sinänsä vikaa. Joidenkin nauhojen sustain on parempi kuin toisten, mutta se lienee normaalia.