Rocksmith

Keskustelua muista laitteista

Valvojat: scepa, selmu

timppa
Viestit: 586
Liittynyt: 16 Syys 2006, 17:30
Paikkakunta: Oulu

Rocksmith

Viesti Kirjoittaja timppa » 28 Joulu 2012, 14:26

Nyt on tässä joulun alla tullut tämmönen vähän erilainen kitaransoittopeli kuin Rocksmith. Peli on ilmeisesti saman tyyppinnen kuin muutkin kitaransoitto -simulaatiopelit, mutta sitä vain soitetaan "oikealla" sähkökitaralla. Olen tässä miettinyt, että jos itselleni tilaisin kyseisen pelin näin niinku jälkijoululahjaksi.
Onko kellään kokemuksia, miten kyseinen peli toimii? Olen vähän kuullut, että peli takkuaisi jonkin verran tuon kalibroinnin ja latenssin kanssa PS3:lla, mutta muuten olisi ihan pätevä peli. Mitenköhän mahtaa olla tietokoneversion kanssa. Ainakin joku rocksmith foorumi näyttää väittävän, että suositus rauta tietokoneelle on:
  • Intel Core2Duo E6750 @ 2.6GHz or AMD Athlon 64 X2 6000+ @ 3.0GHz,
    4 GB Memory,
    512MB NVIDIA GeForce 200-series or AMD Radeon HD 3000-series video card
Omalla koneella ei ainakaan siis pitäis olla mitään ongelmaa kyseisen pelin pyörittämisen kanssa näin paperilla luettuna.
Laittakaa omia ajatuksia, niin sais jotain keskustelua tällekki foorumille.

timppa
Viestit: 586
Liittynyt: 16 Syys 2006, 17:30
Paikkakunta: Oulu

Re: Rocksmith

Viesti Kirjoittaja timppa » 02 Helmi 2013, 17:34

Näin kuukauden kokeilun jälkeen voisin hieman kommentoida peliä:
Tykkään tosi paljon pelin ideasta ja se on mielestäni toteutettu hyvin. Pelin tabulatuurin lukemisen opettelemiseen kuluu hieman aikaa ja hermoja, kun kielet on väri koodattuja, eikä aina tahdo muistaa, että mikäs se sininen kieli olikaan. Kun pelin merkistön oppii, nii soittaminen on mukavaa ja samalla saa oman taustabändin soittamaan taustalle. Pelin vaikeusaste systeemi on hyvin ideoitu, sillä tabulatuureihin tulee lisää nuotteja soittajan osaamisen mukaan. Tosin siinä on huonona puolena ikävät yllätyksen kesken biisin, kun yhtäkkiä saattaa olla todella helpon näköinen kohta tulossa ja peli päättääkin sitten vaikeuttaa ja juuri kun olet valmistautunut soittamaan tulevan kohdan, niin nuotisto muuttuukin aivan toisenlaiseksi. Tämä ei kuitenkaan ole ongelmana, jos soittaa biisejä listasta valikoimalla, koska silloin se taso pysyy samana.
Välillä peli saattaa nykiä kesken biisin, kun tässä minun telkkaritietokoneessa ei aivan tehot riitä vaaditulle tasolle, mutta pöytäkoneella ei sitten ole mitään ongelmaa pyörittää peliä.

Biisi valikoima on vähän suppea, mutta peliin valitut kappaleet ovat monipuolisia ja pelistä löytyy sekä uudempaa että vanhempaa musaa soitettavaksi. Eihän se tosin olisi hyvää bisnestä laittaa heti kaikkia suosituimpia biisejä peliin mukaan. Peliin on myytävänä lisäosina uusia biisejä, efektejä ja kaiken näköisiä lisäyksiä, niin pelin voi muokata sitten omalla musiikki tyylilleen sopivaksi.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin tykkään pelistä ja suosittelen sitä kaikille, myös niille jotka eivät vielä soita kitaraa tai ovat juuri aloittaneet soittamaan, koska peli lähtee liikkeelle tosi helpoista tabeista.

Vastaa Viestiin