Legato-tekniikka alaspäin mentäessä

Kitaransoittamiseesta ja soittamisen tekniikasta asiaa tänne.

Valvojat: scepa, selmu

Legato-tekniikka alaspäin mentäessä

ViestiKirjoittaja Crescendo » 24 Touko 2011, 14:17

Ainoaa oikeata tapaa vaihtaa kieleltä toiselle esim. skaaloja soitettaessa alaspäin ei varmastikaan ole, mutta millä tavalla minun kannattaisi sitä harjoitella?

Soittelen parhaillaan seuraavanlaista kuviota, oletetaan että kaikki on 16-osanuotteja (etusormi, keskisormi, nimetön):
Koodi: Valitse kaikki
D|6=3=5=6=5=3=---------------
A|------------6=5=3=---------
E|------------------6=5=3=---


Viidennelle kielelle (A) siirtyessäni painan nimettömän ja sen jälkeen keskisormen nopeasti (noin 32-osanuotin nopeudella) peräjälkeen nauhaväleille 6 ja 5. Kun viidennen nauhavälin nuotti alkaa soida pull-offin jälkeen, etusormeni on melkein kokonaan ehtinyt hivuttautua kolmannelle nauhavälille jonka jälkeen pull-off. Sama juttu siirryttäessä alaspäin kuudennelle kielelle. Hitaasti soitettuna kielen vaihdon ja hammer-onin jälkeen soiva kuudennen nauhavälin nuotti jää usein liian pitkäksi, mutta ajoittamisessa tarvitsen kyllä muutenkin treeniä.

Katson itselleni mahdottomaksi siirtää etusormeni samanaikaisesti muiden sormien kanssa, olen saanut jostakin käsityksen että se olisi oikeaoppinen tapa, mutta toisaalta miksi siirtää sormea turhaan etuajassa kun se ei kuitenkaan vielä soi. Siitä metodista luulisi myös puuttuvan mielekäs ja soljuva legato-tekniikan.

Jos oma tekniikkani kerran tuntuu itselleni hyvältä, niin siitä on tietenkin hyvä jatkaa? Kyselenkin teidän mielipiteitä asiasta ja olisi hyvä kuulla minkälaisia legato-tekniikoilla te soitatte.
Crescendo
 
Viestit: 1
Liittynyt: 24 Touko 2011, 13:21

ViestiKirjoittaja Tomppa » 25 Touko 2011, 21:43

Hmm jännä aihe. Ite katson asiaa siltä kantilta, että legatossa kokoajan soi jokin sävel. Siten etusormen kuuluisi nousta aikaisintaan tasan sillä hetkellä kun nimetön iskee seuraavan kielen sävelen soimaan, joten etusormen on mahdotonta siirtyä seuraavalle kielelle samaan aikaan kuin muut sormet. Ite en kyllä ole tekniikkaguru, joten ihan mutuna heittelen, jos nyt ymmärsin sun pohdiskeluaskaan oikein. Ellei tavoitteena ole joku Petruccimainen tms. tekniikka niin kannatanee mennä sillä mikä itestä tuntuu hyvältä ja riittävältä.
Up to eleven!!!
Tomppa
 
Viestit: 1650
Liittynyt: 12 Joulu 2006, 21:02
Paikkakunta: Turku


Paluu Soittaminen ja tekniikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa